Hvis du står og har brugt for at optage et lån, som hurtigt giver dig adgang til pengene, så er der mange muligheder for at finde at sådan lån. Der er mange udbydere af de hurtige lån, og de samlede låneudgifter er meget forskellige. Derfor er det altid en god idé, at undersøge de samlede udgifter, som de forskellige lån vil give, inden at man optager et lån. Hvis du planlægger at betale lånet forholdsvis hurtigt tilbage, så kan det ofte godt betale sig med et hurtigt lån frem for et banklån. Men hvis det vil tage dig lang tid at betale det tilbage, så vil det ofte bedre kunne betale sig med et lån i din almindelige bank i forhold til renter. En fordel med de hurtige lån er blandt andet, at pengene er hurtigt til rådighed, og man slipper for at sende en rådgiver en masse dokumentation for indtægt, så som lønsedler, årsopgørelse, skatteoplysninger og så videre. De små lån kræver sjældent at der stilles sikkerhed.

Hvornår kan det betale sig at låne et mindre beløb?
Et kviklån eller et minilån er typisk på omkring 5000 kr. De fleste vil kunne afdrage det i løbet af en eller to måneder, hvorfor renteudgifterne ikke vil løbe op i svimlende beløb. Det er oplagt, hvis du for eksempel møder et rigtig godt tilbud, og ikke lige har pengene klar på din konto. Så kan det godt betale sig at optage et minilån, som ofte er hurtigt klar til brug, så du kan gøre brug af det gode tilbud, mens det er der.
Det kan også være at du har brug for lidt startkapital til at flytte hjemmefra, så skal der købes bestik og andre småting, som man måske ikke lige har sparet op til eller samlet sammen, når flytningen finder sted.
Måske skal du til at starte en mindre virksomhed op. Her vil du også have brug for at købe nogle varer eller andet hjem, hvor det vil være rart med lidt ekstra penge at gøre godt med.

At vælge det rigtige lån
Hvis du har tiden til det, så vil det klart anbefales at sætte sig ind i de forskellige muligheder der er, samt hvad det vil koste dig i sidste ende, når alle omkostningerne er betalt. Du kan for eksempel optage minilån hos Minifinans. Her kan du låne mellem 3000 kr – 20000 kr, uden at skulle stille sikkerhed, som du ellers skal det hos din bank. Så snart din ansøgning er godkendt, vil du have beløbet klar til din rådighed, således at du kan komme videre med det samme, uden at skulle bekymre mere om din økonomi lige foreløbigt. Du kan bruge pengene præcis, som du vil. Du skal altså ikke sidde foran en bankrådgiver, som skal godkende det, du vil bruge pengene til, før at du vil kunne få lov til at låne. Så uanset om det er til forbrug, en rejse, en fest, eller noget helt andet, så behøver du ikke at spørge om lov først.