Det kan være vildt frustrerende, når man står og skal bruge penge nu og her, men banken ikke kan se vigtigheden i et lån som du ser. Derfor er det også godt at kende til de andre muligheder du har dig.

Forbered dig for at undgå at blive afvist igen

Der findes utrolig mange typer lån, som vi alle kan blive fristet til at tage. Det smarteste lån er det billigste lån og det er som regel hos banken, at man kan finde denne type lån. Derfor kan det også være ret frustrerende når man render ind i et afslag, når man delagtiggør banken i det behov der er opstået.

Det er her at vi går online for at researche andre alternativer og de fleste af os vil hurtigt lande på muligheder som f.eks. lån der foretages online og kun kræver ganske få klik fra din side, før at du har en ansøgning sendt afsted.

Selvom der findes en masse onlinelån som du bl.a. kan se en liste over på hjemmesiden her: tankpenge.dk/laan-penge-uden-afslag/, så betyder det ikke at de absolut skal godkende din ansøgning. For at sikre dig at du ikke skal opleve endnu et afslag, så er der dog ting du kan gøre, for at være bedre stillet når du søger om dit lån.

Ligeglade men ikke helt ligeglade

Det er korrekt at denne form for långiver du finder online, er lidt mere ligeglad med hvad du skal bruge pengene til. Hvis du hopper indenfor kasserammerne i deres system i forhold til de krav de stiller, så kan du hurtigt få pengene i hånden denne vej.

Der er dog krav selvom at andet hedder sig. Det er nemlig lov, at alle former for långivere skal kreditvurdere en eventuel kunde. Det betyder altså, at der vil blive spurgt til dine indtægter og udgifter for at finde dit rådighedsbeløb, som så vil afsløre om du overhovedet har råd til at betale lånet tilbage.

Denne kreditvurdering kan virke træls for den kunde der må opleve at få afslag, men den er faktisk kun sat i værk for at beskytte den almindelig forbruger, der i desperate øjeblikke har haft lidt for let ved at blive forgældet til ørespidserne og der har derfor også set en stigende tendens til at folk er havnet i RKI, som er et register for dårlige betalere, ganske enkelt fordi det ikke er muligt.

Læg et budget for at se om du har råd til at låne penge

Hvis du vil sikre dig, at du har råd til at låne penge, så bør du altid lægge dig et realistisk budget for den nærmeste fremtid. Har du aldrig lavet budgetter før, så kan du med disse få trin få lavet dit første af slagsen.

Det første du skal gøre, er at du udskriver de sidste 3 måneders kontoudtog fra din bankkonto. Her kan du med forskellige farver markere de forskellige kategorier, som man kan dele budgettet op i. Det kan f.eks. være at indtægterne er med gul, bilomkostninger er med rød, mad bliver markeret med grønt osv.

Når du har alle markeret kan du lettere trække de faste udgifter fra indtægterne for at se, hvor meget du skulle have til overs. Dette er dit rådighedsbeløb som du ender med.