Der er mange som tror at RKI-registrerede mennesker ikke har mulighed for at låne penge, da låneudbyderne plejer at afvise dem. Der findes undtagelser på markedet, da nogen udbyder kan tilbyde lån udelukkende til RKI-registrerede.

Det er ikke et helt almindeligt lån, da der er nogle ændringer i selve lånebetingelserne. Det er sjældent at man ser et oprettelsesgebyr i forbindelse med at stifte et lån. Der vil som regel altid være dette i forbindelse med lån til RKI-registrerede.

Derudover er der en højere rente samt flere gebyrer i forhold til almene lånebetingelser. Du ender med at give mange penge for omkostninger, så det ikke kan svare sig at optage et lån.

Har du råd til at opgave et lån:

Ifølge statistikker er nogen RKI-registrerede personer så desperate, at de ikke regner på hvor dyrt det er at optage et lån. Så længe de får penge på kontoen accepterer de lånebetingelserne. Det er først bagefter at det går op for folk hvor dyrt det egentlig er at optage et lån.

Nogle låneudbydere giver folk meget kort snor således, at lånet skal være tilbagebetalt indenfor en måned. Derfor er det vigtigt, at du har styr på hvad parametre som løbetid, årlige omkostninger i procent, gebyrer, rente og lignende betyder. Ud fra disse parametre kan du undersøge om du har råd til at optage et lån.

Når du først har skrevet under med NEM-ID er låneaftalen gældende, og du har dermed givet dit samtykke til lånebetingelserne. I sidste ende kan det resultere i, at du skylder meget mere end det lånte beløb, hvis du ikke overholder betingelserne.

Tjek internettet ud for udbydere:

Lån trods RKI har været muligt i et par år, og der er siden da kommet flere udbydere på markedet, der tilbyder denne form for lån. For at gøre det lettere for de RKI-registrerede har flere hjemmesider samlet de udbydere, som tilbyder lån. Det gør, at folk ikke skal bruge meget tid på at sammenligne og surfe rundt på internettet. Med det samlede overblik kan danskere lettere overskue at finde den rette udbydere. Dette er bl.a. med til at flere danskere vælger at optage et lån, da det hele gerne må være ligetil.

Der kommer flere udbydere til:

Det er helt op til dig selv om du har lyst til at optage et lån, selvom du allerede står i RKI. Det er alene dit valg, så du kommer til at sætte dig selv i en dårligere økonomisk situation, hvis pengene ikke kan tilbagebetales. Udbyderne er på markedet for at friste dig, så du skal selv være den stærke og dermed undgå reklamer, der vedrører online lån.

Få hjælp til at rette op på økonomien:

Der er en grund til at folk ender i RKI. Med fornuftens briller bør man holde sig langt væk fra online lån, da der skal være styr på den eksisterende gæld først. Hvis du slet ikke kan overskue at finde hoved og hale i økonomien, så kan du heldigvis kontakte en masse firmaer, der kan gennemgå det hele med dig.