Du skal have foretaget dig et lån, men du er ikke helt sikker på, hvor du skal henvende dig, for at få det til den bedste pris. Det skal jo også være sikkert, og du skal kunne føle dig tryg i det. Et lån kan være nødvendigt, uanset hvorfor du har brug for det. Der er ingen skam i at låne penge.

Det evige spørgsmål: Hvad skal du bruge lånet til?

Noget af det første, man render ind i, hvis man vil låne penge af sin bank, er altid spørgsmålet om lånets formål. Det kan føles lidt grænseoverskridende at svare på, fordi det sådan set er en del af dit privatliv. Det kan være for at betale tandlægeregningen eller for at tage på ferie; det bestemmer du helt selv, og du ved jo nok bedst, hvad du har brug for. Låner du til gengæld penge online, er der ingen, der stiller spørgsmål.

Hvilken type lån har du brug for?

Når du har bestemt dig for, at du skal have et lån, så kommer beslutningen vedrørende hvilken slags lån, som du vil begive dig ud i. Der findes mange forskellige, for eksempel kviklån, minilån og SMS-lån. De er alle hurtige lån, der indgår unde typen forbrugslån. Et forbrugslån defineres som at være et lån, der skal finansiere ens forbrug. Det vil sige ting, du har brug for her og nu, men som du ikke lige har pengene til på stående fod.

Find det perfekte forbrugslån til dig

Nu kommer den svære opgave; hvordan finder du det perfekte forbrugslån til dig? Først skal du jo være helt sikker på hvor meget, du vil låne. Det er derefter smart at danne en idé om, hvor meget det vil koste dig at tilbagebetale det, og hvor længe du skal gøre det. Du kan for eksempel bruge denne smarte låneberegner; forbrugslån vil blive en nem sag.

Hvis du er registreret i RKI: metode 1

Dog er det ikke en nem sag overhovedet, hvis du er registreret i RKI. Har du alligevel brug for at låne, er der primært to metoder til det. Den første metode er ved hjælp fra din bank; henvend dig til dem og hav en samtale med din bankrådgiver, hvor du giver dine argumenter for, hvorfor du har brug for et lån. Afhængigt af din historik med banken, vil de måske lade dig foretage et lån.

Hvis du er registreret i RKI: metode 2

Den anden metode går ud på at blive slettet fra RKI. Det er en længere proces, der vil kræve meget arbejde, men når først du er slettet derfra, kan du låne igen. Hvis man har brug for penge, så skal man da foretage sig et kviklån; RKI kender jo ikke til dine personlige udfordringer og behov.

Få penge til det, som du mangler

Du ved bedst selv, hvad du har brug for. Tandlægen skal betales, du skal passe på dit mentale helbred, og nogle gange er man bare nødt til at gribe de chancer, der byder sig. Hvis det kræver et lån, så er det jo det, du må gøre.