Hvis du lidt for ofte har brug for at tage et hurtigt lån, kan det være, du skal se din økonomi efter i sømmene. Sker det lidt for tit, at du lige mangler lidt penge, så er det nok tid til et økonomitjek.

Du kan godt finde hjælp til at få din økonomi kigget igennem. Du kan også sagtens klare det selv. Det kan virke som en stor opgave, men den kan heldigvis deles op i mange små bider. Så bliver det mere overkommeligt.

Da den store opgave godt kan deles op i mindre, kan du også dele det op over flere dage. Du behøver ikke at kigge på hele din økonomi på én dag. Det kan godt være noget, du gør over nogle uger.

Eftersyn til økonomien

Når din økonomi skal kigges efter i sømmene, skal du kigge på dine indtægter og dine udgifter. Du mangler tit penge, så det vil sige, at der ryger mere ud, end der kommer ind. Det er en ond spiral. Så låner du nemlig bare pengene og gemmer udgiften til næste måned, hvor der i forvejen mangler lidt.

For at komme ud af den onde spiral kan du gøre to ting: Du kan tjene flere penge og/eller bruge færre penge.

Kig dine indtægter og udgifter igennem og se på, hvad der kan lade sig gøre. Kan du tjene flere penge? Kan du fjerne eller mindske nogle af dine udgifter og dermed bruge færre penge?

De faste udgifter

Når du kigger på dine udgifter, er det de faste, du kan gøre noget ved. Det er de udgifter, der kommer igen og igen. Måned efter måned eller hvert kvartal. Ofte er der mange penge at spare på de udgifter.

En fast udgift kan fx være din internetforbindelse. Den betaler du for hver måned. Se på dit forbrug og dit abonnement, og find ud af, om du kan spare lidt. Du kan kigge på aktuelle internetforbindelse priser og måske finde et billigere abonnement, du kan skifte til.

Der er måske også nogle af de faste udgifter, du kan spare helt væk. Har du abonnementer på noget, du ikke bruger, så opsig dem. Ligeledes hvis du har abonnementer på noget, du nemt kan undvære.

Sørg for forsikring

Hvis du kan få skåret nogle udgifter fra og finde nogle billigere abonnementer, kan du spare mange penge. De penge vil du spare igen og igen, hver gang du betaler dit abonnement.

Så længe det hele kører normalt, så kan du klare dig med nogle abonnementsskift. Men det kan også gå galt. Du kan risikere at miste dit job. Så forsvinder hele din indtægt, og det er ligegyldigt, hvor få penge du bruger. I en sådan situation er det en god idé at være medlem af en a-kasse. Meld dig ind nu, hvis du ikke er medlem allerede. Så kan du få dagpenge og ikke stå helt uden indtægt.

Du kan også her være lidt opmærksom på prisen og vælge en billig a-kasse. Find akasse priser nu, og sørg for at forsikre dig mod arbejdsløshed.