Annonce

I dag er det utrolig nemt at låne penge på nettet. Med nogle få klik kan du optage et lån, og der går ikke lang tid før pengene står på kontoen. Dog må du tænke dig om, inden du optager et lån.

Pas på med at handle impulsivt

På internettet kan man optage mange typer af forbrugslån døgnet rundt. Dette betyder, at du skal være opmærksom på ikke at komme til at handle impulsivt, når du for eksempel er ude i nattelivet med vennerne.

Fordi lånene kan optages så hurtigt, kan du risikere, at du kommer til at optage et lån, som du vil fortryde senere. Inden du handler, bør du derfor give dig tid til at tænke beslutningen grundigt igennem. Det kan jo være, at det i virkeligheden er en dum idé.

Hvor stort et beløb skal du låne?

Er du kommet frem til, at du gerne vil låne penge, må du overveje, hvor stort et beløb, du vil låne for. Låner du mange penge, vil det typisk blive dyrere for dig at betale lånet tilbage. 

Lån penge og få dem med det samme, hvis du har brug for pengene her og nu. Men du bør ikke låne flere penge, end du har brug for. På den måde kan du nemlig hurtigere betale dit lån tilbage.

Kig på lånets ÅOP

Skal du have et overblik over, hvor dyrt det bliver for dig at optage lånet, er det en god idé at kigge på lånets ÅOP. Lånets ÅOP er nemlig de årlige omkostninger i procent. Er løbetiden på det lån, som du optager, ét år, vil du derved kunne se præcis, hvor mange penge du kommer til at bruge på lånet.

Løber lånet derimod i længere tid end et år, må du huske på, at du kommer til at betale mere end lånets ÅOP.